Speeddate On Ice: 5 matches
Hoog boven het ijs
De Speeddate On Ice was even leuk als eigenaardig. Er kwamen 34 personen, 12 vrouwen, 22 mannen. Er hadden zich meer vrouwen opgegeven, maar die bleven uiteindelijk thuis zonder zich af te melden. Terwijl er op het laatste moment nog een paar mannen bij waren gekomen. Onder wie iemand van BNN Radio, die de speeddate niet voltooide maar zijn reportage wel.

De vrouwen hadden het dus voor het kiezen, maar ze waren kieskeurig. Uiteindelijk leverde de avond 5 matches op, niet zoveel als we bij De Fonk gewend zijn. 

Het zou wel eens met de scheve verhouding tussen het aantal mannen en het aantal vrouwen te maken kunnen hebben. Dat doen we niet weer zo: we streven voortaan weer gewoon naar gelijke aantallen. 

Toch kregen we achteraf complimenten, zelfs van mensen die geen match hadden: ,,Helaas, geen match, maar toch een leuke avond.Super dat jullie dit organiseren. Bedankt en tot een volgende keer!!''

Daar doen we het voor...

.Het was even wennen in het restaurant van de IJshal, waar de speeddate gehouden werd. Het is er veel kroegachtiger dan in de Bres, ook al omdat er anderen binnenliepen, die nooit het papier zagen dat hier vanavond besloten club was. Sommige speeddaters vonden dat juist wel gezellig.

,,Wat gebeurt hier, als ik vragen mag'', vroeg een oudere dame, die met haar man aan de bar koffie ging zitten drinken en pas toen doorkreeg dat er iets aan de hand was.

De organisatoren legden het haar uit. ,,U kunt nog best meedoen hoor.''

De vrouw wees op haar man: ze was al voorzien dus. Maar voegde er meteen aan toe: ,,Ach, om die ene hoef je de rest niet te haten.''

Na het daten konden de ijzers onder. De organisatie heeft daar bijna geen foto's van, want beide organisatoren stonden zelf ook op het ijs.

Ellen Schat kan uitstekend schaatsen, net als de meeste speeddaters trouwens, maar Asing Walthaus kan er niks van. Die ging dan ook het ijs op met zo'n hekje. Zodat een van de andere speeddaters dat ook aandurfde, met hekje en al.

Opvallend was de grote belangstelling van de media. De man van BNN, een fotograaf van de Telegraaf, vertegenwoordigers van de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslan.