'Je wordt letterlijk een beetje warm'

Een van onze speeddaters op het ijs

De Tweede Speeddate On Ice trok 29 belangstellenden naar de Leeuwarder IJshal. Omdat een paar dames het op het laatste moment lieten afweten, was er een meerderheid van heren: 17 tegenover 12 dames.


Eerst waren er de speeddategesprekken in het restaurant van de IJshal, die speciaal voor De Fonk tijdelijk dicht was voor andere bezoekers. Een ouder stel, dat elke dinsdag komt koffiedrinken, vond dat niet leuk. Maar voor de speeddaters zelf was het wel prettig - die waren zo al nerveus genoeg.

 



Beneden in de hal waren intussen ijshockeyers aan het trainen, maar daar merkten de speeddaters weinig van, zo druk waren ze met de drie-minutengesprekken. ,,Wat is dat maar kort zeg'', zei een van hen. ,,De eerste keer ben ik alleen maar zelf aan het woord geweest, dus van haar weet ik niks...''

Anderen vroegen iedereen naar hun sterrebeeld, wat volgens Ellen en Asing nieuw is op de speeddate.


Daarna werd er geschaatst en fanatiek ook. Een combinatie die de meeste deelnemers goed beviel. ,,Heerlijk'', zei iemand. ,,Bij die gesprekken wordt je letterlijk een beetje warm en dan kun je daar beneden op de ijsbaan weer afkoelen.''

Na het schaatsen bleven een hoop mensen nog een hele tijd in het cafe nazitten en nakletsen. ,,Heel erg geslaagd!'', zei iemand.

Uiteindelijk leverde de Speeddate On Ice 13 matches op. Geen gek resultaat!