Vijf matches op de ijsbaan...

 

De derde Speeddate On Ice, in de Leeuwarder IJshal, was een vreemde. Er hadden zich evenveel vrouwen als mannen voor opgegeven maar... bijna de helft van de dames kwam niet opdagen.

Hadden ze de afgelopen weken misschien al te veel schaatspret gehad? Of was de moed om te speeddaten hen op het laatste moment in de schoenen gezonken?

Een paar heren besloten er daarom van af te zien. ,,Ik vind het niet erg hoor'', zei een van hen ridderlijk. ,,Ik heb thuis twee honden, dus ik heb wel gezelschap.''

Zo waren er uiteindelijk twintig deelnemers, zeven dames, dertien heren. Nou ja, een dame was van Omrop Fryslan, dus die telt niet echt. Zodra we haar radioverslag krijgen, zetten we het op deze site.

De herengroep werd in twee groepen ingedeeld, zodat het nog mooi uitkwam. En na het eerste gesprekje van drie minuten was de sfeer weer als vanouds. ,,Ik vond het toch hartstikke leuk´´, zei een van de deelnemers.

Uiteindelijk leverde het vijf matches op - geen gek resultaat. En iedereen bond na afloop de ijzers onder, om nog een paar rondjes te draaien. Behalve Fonk-organisator Asing dan, die nog steeds niet kan schaatsen. ,,Het hekje om je aan vast te houden was steeds in gebruik'', zei hij.

.