Kritische vrouwen, gretige mannen
Bij het nakijken van de ingevulde formulieren viel het al snel op. Mannen en vrouwen uit de groep twintigers en dertigers hebben heel verschillende speeddate-taktieken. Waar de mannen bij heel veel vrouwen een JA aankruisen, zijn de vrouwen een stuk kritischer en zeggen ze JA tegen twee, drie mannen op zijn meest. Zou het bij de leeftijd horen of was het gewoon toeval?

Ook de vijfde speeddate-avond van ,,bureau De Fonk'' (zo werden we op Omrop Fryslān al betiteld) was een genoegen. ,,Als ik de volgende keer nog niet getrouwd ben, kom ik weer'', schreef een bezoeker in het gastenboek.

Ellen was ziek - in haar plaats ontfermde Lolkje zich over de speeddaters.

Een groep vriendinnen die met zijn allen zouden komen hadden afgezegd, zodat we van tevoren voor een mannenoverschot vreesden. Uiteindelijk waren er 17 mannen en 14 vrouwen. In totaal waren er tien matches: het was echt een kritisch publiek.

Voor het begin van deze speeddate stond aan de overkant een stuk of wat jonge meiden te roken en te loeren wie er kwamen. Dat waren vast die afzeggers, dachten we allemaal. Maar we hebben inmiddels bericht van hen gehad: zij waren het niet.

Op 20 juli is er weer een speeddate, maar dat is een heel bijzondere. Lees er hier meer over.