IJS MOET ROMANTIEK AANWAKKEREN Maandagmorgen 5 maart werden we gebeld door het ANP. Het leverde dit bericht op.

LEEUWARDEN (ANP) - De schaatshal in Leeuwarden heeft dinsdagavond een romantische primeur met speeddating on ice.

Vroeger was in de Friesland natuurijs de plek voor jongens en meisjes om een partner te vinden. De Friese speeddate-stichting De Fonk heeft dat fenomeen in een nieuw jasje gestoken en hoopt dat het ijs dinsdagavond hetzelfde effect heeft op liefdesgevoelens als vroeger. „De combinatie speeddating en ijs is nieuw in Nederland en voor zover ik kan nagaan voor Europa en misschien wel de hele wereld”, aldus medeorganisator Asing Walthaus maandag.

Volgens de organisatie zijn vooral vrouwen enthousiast over speeddating on ice. „We hebben veel aanmeldingen van vrouwen, maar een gebrek aan mannen. Terwijl we hadden verwacht dat juist mannen mee zouden doen, want dan kunnen ze zich bewijzen met prestaties of aandoenlijkheid”, aldus Walthaus.

051154 mrt 07

Uit 'Blik op nieuws' Friesland.

Flirten op het ijs

 

Leeuwarden - De romantische en single schaatsers kunnen dinsdagavond 6 maart in de IJshal Leeuwarden terecht voor een Speeddate On Ice, een combinatie van speeddate en schaatsen.

Het ijs wordt gebroken in het restaurant. Hier zullen de speeddate-gesprekken onder leiding van stichting De Fonk gehouden worden. Daarna kunnen de deelnemers met de ijzers onder hun kennismaking vervolgen.

De allereerste Speeddate On Ice van Nederland is voor singels tussen 25 en 50 jaar en zal beginnen om 19.00 uur. De organisatie heeft de intentie om van het speeddaten on ice een jaarlijks terugkerend evenement te maken.